Gevelbekleding: uw gevel in een nieuwe bekleding

GevelbekledingEr zijn verschillende redenen om te kiezen voor gevelbekleding. Sommige mensen hebben beschadigde gevels, die daardoor een stuk aan esthetische waarde hebben ingeboet. In plaats van over te gaan op gevelreiniging, kiest men er dan voor om de gevels gewoon te bedekken. Andere mensen kiezen dan weer voor gevelbekleding omdat zo een extra laagje isolatie wordt aangebracht.

Er bestaan natuurlijk verschillende soorten gevelbekleding. Zo is er de combinatie van gevelplanken en houtvezels, die uw woning een erg rustieke uitstraling kunnen geven. Bovendien zijn dit soort planken bestand tegen alle weersomstandigheden en hebben ze goede isolerende waarden. Verschillende houtsoorten kunnen hiervoor worden gebruikt. Ook houten leien behoren tot de mogelijkheden.

Een andere mogelijkheid is de combinatie van isolatieplaten en bepleistering. Het voordeel is dat u kan kiezen tussen verschillende kleuren en bovendien geniet u van uitstekende isolerende waarden. Een relatief recente vorm van bekleding voor uw gevel, is de zogenaamde groenbekleding. Aan uw gevel wordt dan een metalen structuur bevestigd, waarin klimplanten welig kunnen tieren. Gevels kunnen tenslotte ook nog bekleed worden met pannen. Inderdaad, pannen zijn niet enkel weggelegd voor daken.

Er bestaan nog heel wat andere vormen van gevelbekleding. Moeilijk kiezen? Uw architect of aannemer kan u zeker met en raad en daad bijstaan.