Gevelbekleding in kunststof

kunststof gevelbekledingAan de gevelbekleding van woningen wordt steeds meer aandacht besteed. Daar zijn twee redenen voor: enerzijds is er natuurlijk een esthetisch aspect. Gevels zijn immers de visitekaartjes van uw woonstijl. Maar anderzijds zien mensen gevelbekleding ook als een mogelijkheid om het huis bijkomend te gaan isoleren. Gevelbekleding in kunststof is de oplossing die voor veel mensen aan beide criteria tegemoet komt.

Gevelbekleding kan met verschillende materialen gebeuren: houten planken, leien, pleisterwerk of aluminium. Het is allemaal mogelijk. Een optie die echter steeds meer in de lift zit is gevelbekleding in kunststof. De voordelen van kunststof zijn duidelijk: Het kan ten eerste op de meest uiteenlopende manieren worden afgewerkt. Verschillende motieven, kleuren en texturen kunnen nagemaakt worden in kunststof. Ten tweede is het ook zo dat kunstof erg duurzaam is. Men kan bijvoorbeeld de indruk van een houten gevel opwekken, zonder aan duurzaamheid te moeten inboeten. Een gevel in kunststof is ook erg onderhoudsvriendelijk. Vlekken kunnen in de meeste gevallen gemakkelijk gereinigd worden.

Er bestaan erg veel verschillende leveranciers van gevelpanelen in kunststof. Vaak zijn het samenstellingen die door de leverancier zelf ontwikkeld en benoemd werden. Aarzel dus niet om de nodige vragen te stellen over de specifieke eigenschappen van de panelen die u laat plaatsen.