Gevel voegen? Begin bij deze tips

Het voegwerk van een gevel kan misschien bijzaak lijken, maar vergeet niet dat de voegen een aanzienlijk deel van uw muur uitmaken. Een gevel goed voegen is niet enkel belangrijk voor de correcte technische afwerking van uw woning: ook het esthetische aspect speelt hier een belangrijke rol. De kleur en de soort van het voegwerk kunnen immers een stevige impact hebben op de uitstraling van uw woning. Vergeet niet dat elke gemetselde oppervlakte voor ongeveer 20% bestaat uit voegwerk.

Kies uw mortel en voegmaterialen dus niet zomaar. U kan bijvoorbeeld bij een specialist langsgaan en om enkele stalen vragen. Zo ziet u het effect van enkele soorten voegwerk en kan u een meer gerichte keuze maken. Maar pas op: vergeet niet dat voegwerk ook moet drogen. Tijdens dit droogproces kan de kleur veranderen, dus kies zeker nooit voor een bepaalde soort voegwerk op basis van een staal die nog niet helemaal droog is.

Wilt u precies weten welke soorten voegen er bestaan, aarzel dan niet om een specialist te raadplegen. Het voegen van een gevel is niet alleen erg belangrijk voor de afwerking van uw woning, het is ook vakwerk dat op meteen op de correcte manier moet gebeuren, als u problemen in de toekomst wil vermijden.