De voordelen van een gevel in aluminium

aluminium gevelGevels in aluminium kent u waarschijnlijk vooral van grote kantoorcomplexen. Maar ook voor de gevels van woonhuizen wordt steeds vaker een aluminium gevelbekleding gebruikt. Panelen voor de gevel zitten over het algemeen in de lift, maar aluminium beschikt over enkele unieke eigenschappen.

De voornaamste bijzonderheid van een gevel in aluminium is het feit dat dit materiaal vervormbaar is. U heeft dus de kans om speciale reliƫfs en andere vormen aan te brengen op uw gevel. Mensen die graag hun creativiteit de vrije loop laten, zitten dus zeker goed met een gevel in aluminium. Ook bij architecten die een moderne, minimalistische look willen geven aan gevels, vallen aluminium gevelplaten in de smaak.

Gevelpanelen in aluminium hebben nog enkele andere onmiskenbare voordelen. Zo zijn de platen bijzonder stevig, waardoor ze bestand zijn tegen ruwe weersomstandigheden. Toch is dit materiaal erg licht en gemakkelijk te manipuleren bij renovaties of verbouwingen. Daarnaast is een aluminium gevelbekleding erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk, dus u kan er zeker vele jaren mee verder. En wees gerust: aluminium roest niet. U hoeft dus niet te vrezen voor roestvlekken of verkleuringen. Enige minpuntje is het productieproces van aluminium: dit vraagt nog steeds erg veel energie, maar er worden voortdurend inspanningen geleverd om dit proces milieuvriendelijker te maken.